Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Lindholm Høje Museet

Indgangstunnel REGAN Vest

Foredrag om REGAN Vest - UDSOLGT

Tirsdag 3. april kl. 17

60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger 5.500 m2 helt unik danmarkshistorie. Et bunkeranlæg, opført i dybeste hemmelig i perioden 1963-68, med det formål at huse regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig.
At træde ind i REGAN Vest er på mange måder som at træde ind i selve Den Kolde Krig. Man går ad tilsyneladende uendelige lange, golde betongange, indtil man pludselig står i et fuldt funktionsdygtigt anlæg med soverum, kantine, dagligstue, konferencerum, krypteringsrum, lægeklinik, maskinrum osv. Både anlæggets helt unikke opbygning og størrelse, dets komplette og uspolerede indretning, hemmeligholdelsen og planlægningen helt ned i detaljen vidner om periodens trusselsbillede, og kryber som sådan ind under huden på alle, der besøger stedet. Frygten for en atomkrig bliver pludselig nærværende.
Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at åbne anlægget for offentligheden, og én af dem, der har været meget involveret i dette, er museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov. Hun vil denne aften fortælle om selve det underjordiske anlæg og om det arbejde, Nordjyllands Historiske Museum udfører forskningsmæssigt, formidlingsmæssigt og helt praktisk i forhold til at få REGAN Vest klar til en åbning i 2020.

Efter foredraget er der mulighed for at spise hjemmelavede tarteletter i museets café. En billet til foredrag inkl. to hjemmelavede tarteletter og en vand koster 189 kr.

Varighed:
Ca. 1½ time inkl. mulighed for spørgsmål. Tarteletter serveres fra kl. 18.45.

Bemærk venligst:
Der er ikke nummererede pladser til foredraget.
Der vil ikke være adgang til museets udstillinger.

Sted: Lindholm Høje Museet, Portlandsalen, Vendilavej 11, 9400 Nørresundby

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.