Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Aalborg Historiske Museum

Churchillklubben

Byvandringer for børn

Onsdag 11. juli UDSOLGT
Tirsdag 17. juli UDSOLGT
Onsdag 18. juli UDSOLGT
Onsdag 25. juli UDSOLGT

Alle dage kl. 13-14.30.

Fire byvandringer denne sommer er tilrettelagt specielt for børn ifølge med voksne.

Aalborg er fuld af spændende historier, og turen går ad snævre gader, hvor der fortælles, hvordan man vaskede tøj i åen. Ved Aalborg Kloster fortælles der om drengemodstandsgruppen Churchill-klubben, der holdt til der under 2. verdenskrig. Deltagerne skal se på kalkmalerier i Budolfi Kirke og høre om, hvordan man brugte tårnet til brandudkikstårn. Hvis det er varmt, går turen forbi et springvand eller to på vejen. Så skal der kigges på gamle renæssancehuse, hvorefter turen går ned i den mørke fangekælder på Aalborg Slot. I slotsparken bliver der tid til en lille fangeleg eller til en trilletur ned ad voldene. Og så skal deltagerne høre om spøgelser og hekse, og klappe ”det gravide hus”.

Byvandringerne er for børn i alderen 5-12 år ifølge med voksne ledsagere. Turen varer 1-1½ time, og der er maks. plads til 25 deltagere.

Mødested: caféen på Aalborg Historiske Museum, Algade 48.

Børnerundvisning

Perler

Gratis aktiviteter for børn

Tirsdag-lørdag kl. 10-17 i hele sommerferien

De lidt større børn kan være med til at redde byens borgmester, der er kommet i en slem, slem knibe, og de små kan rundt på museet samle perler til et farvestrålende armbånd. Forældre og bedsteforældre er velkomne til at hjælpe, men det er kun børnene, der får præmier.

Skattejagt for større børn
Den kommende borgmester Christen van Ginchel (ca. 1598-1973) er i knibe. Han er blevet kidnappet af algierske sørøvere på vej hjem fra en købmandsrejse til Portugal. Nogen har stjålet de guldmønter, der skulle bruges til løsesum, og erstattet dem med falske mønter. Museet har derfor brug for hjælp til at finde den forsvundne løsesum, så borgmesteren kan komme hjem igen.

Jagten på de forsvundne guldmønter og dem, der har taget dem, bringer med hjælp af en særlig detektivpose børnene rundt på hele museet – blandt andet til det prægtige maleri af Christen van Ginchel med sin kone, købmandsdatteren Sidsel Jørgensdatter, som hænger på museet.

Christen van Ginchel blev sidenhen borgmester i Aalborg. Han var særdeles rig og boede i et stort hus ved det nuværende Gammeltorv, og da han døde i 1673, var han en af Aalborgs allerrigeste mænd.

Perlejagt for de mindre børn
Aalborg Historiske Museum har igen i år gemt perler forskellige steder i udstillingerne. Jagten efter perler henvender sig til de yngste børn, og tager dem gennem hele museet. Når de har samlet de forskellige perler, får de udleveret en snor, så de selv kan lave et fint armbånd.

Tid: Tirsdag-lørdag i perioden 29. juni - 14. august. Alle dage kl. 10-17.

Sted: Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg.

Børnerundvisning

Rundvisninger på museet for børn

Onsdag 4. juli
Onsdag 11. juli
Onsdag 18. juli
Onsdag 25. juli
Onsdag 1. august
Onsdag 8. august

Alle dage kl. 11-12.

Pris: 50 kr. inklusiv 10 kr. i gebyr. Billet købes online her

Museumsguiden fører an i en sansemættet rundvisning, hvor der ud over de spændende historier også bliver mulighed for både at smage, lugte til og røre ved historien.

Hvordan smagte den grød, som kvinden i jernaldergraven fik med sig, mon?
Hvor tung er en håndgranat fra 2. verdenskrig?
Er det de samme krydderier, man brugte i middelalderen, som man bruger nu?
Hvordan var det at gå i skole for 100 år siden?

Alt det og meget mere kan børnene undersøge på disse aktive rundvisninger.

Rundvisningerne er for børn i alderen 5-12 år ifølge med voksne ledsagere. Turen varer 1-1½ time, og der er maks. plads til 25 deltagere.

Tid: Onsdage 4. juli, 11. juli, 18. juli, 25. juli, 1. august og 8. august kl. 11-12.

Mødested: caféen på Aalborg Historiske Museum, Algade 48.

Billetpris uanset alder: 50 kr. inklusiv 10 kr. i onlinegebyr

Billet købes online her eller du kan købe dem i museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum, Algade 48. 

Det glade Aalborg byvandring Ambassadeur

Byvandring i Det glade Aalborg

Torsdag 14. juni UDSOLGT
Torsdag 5. juli UDSOLGT
Torsdag 2. august UDSOLGT
Torsdag 7. august UDSOLGT
Torsdag 30. august UDSOLGT
Torsdag 27. september UDSOLGT

Alle dage kl. 19.

Tag de gode sko på, og gå med en tur rundt til Aalborgs glemte forlystelsessteder, og hør om smugkroer og prostitution, om byens værtshusliv, der har blomstret siden middelalderen, om musikpavilloner og diskoteker, biografer og teatre, pinsemarkeder og natklubber.

Selve traveturen varer ca. halvanden time – og gennemføres også i regnvejr. På turen kommer deltagerne blandt andet forbi Konditori Kristine, der i en menneskealder var kendt for at servere byens bedste kager i smarte moderne omgivelser. Man ser også, hvor Café Blodkoppen har ligget, og hvor værnemagten under 2. Verdenskrig muntrede sig med piger på en smugkro.

Myten om det glade Aalborg er opstået i industrialiseringsperioden, hvor tusindvis af mennesker strømmede til byens nye arbejdspladser. Der er (mindst) to sider af sagen om Det glade Aalborg:
Der er den ”pæne” side med baller, teater og nogenlunde pæne værtshuse, og så er der den ”grimme” side med druk, prostitution og hasardspil i de mange ”sutter”, beværtninger og smugkroer, hvor ugelønnen eller daglønnen hurtigt fik ben at gå på.

Mødested:
Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

Udgravning ved Vor Frue

Byvandring: Middelalderens Aalborg

Torsdag 23. august kl. 18.30 UDSOLGT

Det er næsten som at rejse tilbage til middelalderens Aalborg, når Nordjyllands Historiske Museum inviterer på byvandring 7. juni. En del af middelalderbyen Aalborg er her stadig, hvis man kigger godt efter, mens andet ligger begravet under vores fødder. Få alle de gode historier, når museet guider rundt i Aalborg, som byen så ud for flere hundrede år siden.

Rejsen går fra Vesterport til Østerport, hvor publikum vil opleve både de synlige og de usynlige spor fra middelalderen. Budolfi Kirke, Helligåndsklosteret, Gammeltorv, Rådhuset, Østerå, Algade, Gråbrødreklosteret og Vor Frue kirke er blot nogle af de steder, publikum møder på deres tur gennem middelalderens Aalborg.

Guide: Museumsinspektør Stig Bergmann Møller. Varighed: 1½ - 2 timer.

Mødested: Algade 19, ved elevatortårnet ud for Sallings Algade indgang.

Side 1 ud af 2

Aalborg Historiske Museum:

 

Adresse:

Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

 

Postadresse:
Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

Tlf. +45 9931 7400

Information: Tlf. +45 9931 7420

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.