Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Aalborg Historiske Museum

Hjælp museumsdetektiven

Aktiviteter i vinterferien

Tirsdag 21. - lørdag 25. februar. Alle dage kl. 10-16

Hjælp museumsdetektiven

Aalborg Historiske Museum har fået stjålet et kostbart rømerglas fra 1600-tallet. Derfor er der brug for snarrådige drenge- og pigedetektiver, der kan hjælpe med at finde glasset og tyven.

Pris: Gratis for børn.

Alder: Fra ca. 7 år

Farvejagt

Tirsdag 21. - lørdag 25. februar. Alle dage kl. 10-16

Har man ikke lært at læse endnu, kan man gå på jagt efter farver, og samtidig komme godt rundt i museets hjørner og kroge.

Pris: Gratis for børn.

Sted: Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

Pilgrimsmærke

Fine fund fra Vingårdsgade udstilles

Fra torsdag 16. februar kl. 15

Arkæologerne fra Nordjyllands Historiske Museum gør - med god hjælp fra en detektorbruger - i disse måneder mange spændende fund i forbindelse med Aalborg Kommunes gravearbejde ved Budolfi Plads.

I området lige inden for byens middelalderlige voldanlæg er der især fundet fine metalgenstande som spænder og pyntebeslag fra 13-1400-tallet.

Af særlig stor interesse er to meget sjældne og intakte pilgrimsmærker. Det ene forestiller Olav den Hellige og stammer fra Trondheim, det andet viser den Hellige Birgitta af Vadstena. Ud over de to intakte pilgrimsmærker, er der fundet fragmenter af fem andre. Pilgrimsmærker blev købt som souvenirs ved Europas mange valfartsmål i middelalderen. Mærkerne blev syet på tøjet, så andre kunne se, hvor man havde været.

På Aalborg Historiske Museum kan man nu se nogle af fundene udstillet og følge med i udgravningerne. Læs mere om udstillingen her.

Russisk rundvisning

Russisk rundvisning

Lørdag 25. februar kl. 11

Skulle man kende nogen, der efterspørger en rundvisning i Aalborgs historie på russisk, så har Aalborg
Historiske Museum et godt tilbud i vinterferien. Herboende russer Marina Kvist tager alle, der måtte have lyst, med på rundvisning på russisk.

Turen er ganske gratis, når man har betalt entre til museet. Og så kan man samtidig kigge forbi Marinas udstilling af russisk legetøj fra 1970’erne og 80’erne.

Det er første gang, der udstilles så meget legetøj fra Sovjet på et dansk museum. Nogle ting kan genkendes af danskere, mens andre er helt unikke og kan vække interesse både hos børn og voksne. Det er bl.a. skoleredskaber, brætspil, bøger af H.C. Andersen på russisk, dukker fra DDR og et russisk musikinstrument ”Organola”, som er en af ”forfædrene” til den moderne synthesizer. Legetøjet er Marina Kvists. 

Udstillingen kan ses i museets åbningstid i perioden 9. februar til 25. marts. Læs mere om Marinas udstilling her.

Pris: almindelig entré til museet

Sted: Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

Træhus fra 1400-tallet

Mød arkæologen

Torsdag 2. marts kl. 15-15.30

Kom og hør om udgravningen i gaderne ved Budolfi Plads.

Aalborg Kommunes forsyningsvirksomheder fornyr i disse måneder en række rør og ledninger i Vingårdsgade, Budolfi Plads, Jernbanegade og Algade. Nordjyllands Historiske Museum følger med og udgraver de talrige arkæologiske levn, der ligger skjult under gadernes asfalt.

Museets arkæologer vil gerne fortælle om de nye resultater fra Aalborgs fortid endnu, mens udgravningen står på.

Der vil derfor hver torsdag kl. 15 være en fortælling på udgravningens kant om det sidste nye fra arkæologernes arbejde. 

Mødested: Foran Aalborg Historiske Museum, Algade 48

 

 

Byvandring i besættelsestidens Aalborg

Byvandring - besættelse og befrielse

Torsdag 4. maj kl. 19

I anledning af aftenen for Danmarks befrielse i 1945 kan man gå med på en byvandring i besættelsestidens Aalborg. Hvorfor var der krigen igennem udstationeret 10.000 tyske soldater i Aalborg, og hvor havde værnemagten og Gestapo deres hovedkvarterer? Aalborg er fyldt med minder fra de dramatiske år under besættelsen.

Byvandringen går forbi nogle af de steder, hvor der foregik aktioner og voldshandlinger, og undervejs gøres der stop ved nogle af de mange mindeplader for faldne frihedskæmpere, der er sat op i byen.

Guide: Thor Bæch Pedersen

Varighed: 1 ½ - 2 timer.

Pris: 50 kr. Billet købes online her

Mødested: Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

Aalborg Historiske Museum:

 

Adresse:

Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

 

Postadresse:
Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

Tlf. +45 9931 7400

Information: Tlf. +45 9931 7420

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.