Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Møllehistorisk Samling

Julestue på Hadsund Egnssamling

 

Jul på museet i Hadsund

Søndag 26. november 2017 kl. 10-16

Kom i julestemning med møllenisser og pyntede julestuer

Søndag 26. november er der skruet op for julestemningen i Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling. Så tag hele familien med til en hyggelig dag på dit lokale museum og bliv klogere på både julens, møllernes og egnens spændende historie.

I år gennemfører Havnø Mølles Venner deres traditionelle julearrangement i samarbejde med Nordjyllands Historiske Museum og Hadsund Lokalhistoriske Arkiv, så der er lagt op til en dag med endnu flere gode juleaktiviteter for store og små.

Nisserne har indtaget Møllehistorisk Samling, og børn der kan finde de mange drillenisser, hønisser, grødnisser og møllenisser vinder lidt godt til ganen. Man kan også få en god historie, når møllenissen fra Havnø Mølle læser julefortællinger.

Man kan gå på opdagelse i udstillingerne i Hadsund Egnssamling, hvor stuerne i dagens anledning er pyntet op med historisk julepynt fra forskellige tidsaldre. Der er også mulighed for at blive klogere på andre historiske juletraditioner i særudstillingerne om adventskranse og julemærker, der er lavet af Hadsund Lokalhistoriske Arkiv.

Hele dagen er der aktiviteter for børn – man kan fx lave en juledekoration, kværne mel med håndkraft eller konkurrere om kendskabet til de forskellige kornsorter. I museumsbutikken og møllevennernes salgsbod kan man finde fine julegaver, Havnø Møllemel og lækre småkager. På gårdspladsen er der juletræssalg. Der er selvfølgelig også mulighed for at nyde æbleskiver, gløgg og kaffe.

Der er gratis rundvisninger for store og små i Hadsund Egnssamling kl. 10:30 og 14:00 og i Møllehistorisk Samling kl. 11:00 og 14:30. Hadsund Lokalhistoriske Arkiv holder ekstraordinært åbent hele dagen, og man er velkommen til at lægge vejen forbi lokalerne på museets første sal og få en snak om lokalhistorien.

I dagens anledning er der gratis entré for alle.


Arrangør:
Havnø Mølles Venner, Hadsund Lokalhistoriske Arkiv og Nordjyllands Historiske Museum.

Tid og sted:
Søndag 26. november 2017 kl. 10-16
Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk samling, Rosendals Allé 8, 9560 Hadsund

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.