Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Sankt Hans på Lindholm Høje

Preben Bang Henriksen

Coromisto

Sankt Hans bål ved Lindholm Høje

Lørdag 23. juni fra kl. 17

Traditionen tro inviterer Nordjyllands Historiske Museum til en stemningsfuld Sankt Hans aften på det naturskønne område ved Lindholm Høje Museet. Det bliver en smuk sommeraften med toner fra den danske sangskat ved kammerkoret Coro Misto og båltale ved Preben Bang Henriksen, medlem af Folketinget for Venstre, Aalborg Nord kredsen.

Arrangementet er gratis og starter kl. 20.30, og bålet tændes kl. ca. 21.

Inden båltale og skønsang er der mulighed for at få stillet sulten i Café Lindholm, der byder på en speciel Sankt Hans buffet, og ude på plænen kan man møde den lille slagter med den store grill – eller bare købe sig en kop kaffe.
Er man i stedet sulten efter lidt historiefortælling, er der mulighed for at dykke ned i både vikingetiden og oldtiden i museet, som denne aften har fri entré fra kl. 17.

Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring ved Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitet og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det gennem koncerter og radiooptagelser markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard. Koret dirigeres af Søren Birch. I 2000 blev Coro Misto optaget i Foreningen Danske Kammerkor og har desuden vundet konkurrencen "Holmboe i Horsens". Denne midsommeraften er det primært den danske sangskat, der er på repertoiret.
Læs mere og hent foto her: https://www.coromisto.dk/

Fri entré til både Skt. Hans arrangement samt fra kl. 17 til museets udstillinger.

Sted: Lindholm Høje Museet, Vendilavej 11, Nørresundby 

 


Samme weekend, som der er Sankt Hans, afholdes der også vikingemarked og hundevæddeløb ved Lindholm Høje Museet.


Vikingemarked 2018

I mere end 25 år har vikingegruppen Lindholm Høje arrangeret marked på arealet bag museet den sidste weekend i juni. I år er ingen undtagelse, og der venter publikum både rovfugle og heste, kampgrupper, boder og værksteder, mad, mjød og vikingemusik. Kort sagt alt, hvad en viking og folk med interesse for vikingetiden kan ønske sig.

Mens de voksne undersøger de håndlavede varer og kigger på drabelige kampe mellem vikingerne, kan børnene smutte i vikingeværkstedet, hvor de kan prøve at spinde uld, lave ild med flintesten, lave runer eller andet traditionelt håndværk. Er man modig nok, kan man også komme i Krigerkampskolen, hvor der trænes til krig med sværd, økse og skjold. Også bueskydning er en mulighed.

Når sulten melder sig, kan man mæske sig i lækre autentiske retter fra vikingetiden, mens musikere spiller op til dans.

Vikingemarkedet er åbent lørdag 23. juni kl. 10-17 og søndag 24. juni kl. 10-16.

Billetpriser
Voksne: 60 kr. (dagsbillet) 100 kr. (weekendbillet)
Børn (5-16 år): 20 kr. (dagsbillet) 30 kr. (weekendbillet)
Børn (0-5 år): Gratis


Hundevæddeløb

Flere hundrede langbenede og hurtige myndehunde – og deres mennesker – valfarter også til Lindholm Høje denne weekend. De kommer fra hele Europa for at dyste, når Myndeklubben Danmark er vært for og arrangør af FCI European Championship Lure Coursing 2018 – et specielt væddeløb for disse hundetyper.

Flere større områder bliver indhegnet og brugt som baner, hvor hundene løber om kap.

Der er løb både fredag 22. juni, lørdag 23. juni og søndag 24. juni, og det koster ikke noget at kigge med, så alle er velkomne.

Der er mere information om europamesterskabet her

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.