Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Svanefløjte

Svanebensfløjte

Musik i vikingetiden

Lerfløjter

 

Musik i Vikingetiden

På Vikingecenter Fyrkat er der i udvalgte weekender gennem hele sæsonen musikalske indslag i form af musikanten Aksel Striim. Aksel medbringer en række af forskellige instrumenter og materialer der blev brugt til musikalske formål i vikingetiden. Aksel fortæller ivrigt og passioneret om sine instrumenter og spiller gerne på de forskellige instrumenter og fortæller bagefter hvordan det er de forskellige instrumenter virker.

Et af de mest almindelig instrumenter i vikingetiden var fløjter. Man ved dette eftersom at der er fundet mange forskellige former for fløjter i mange vikingegrave. Fløjterne kunne være lavet af forskellige slags materiale og i forskellige længder. Aksel Striim har forskellige slags fløjter med fx ben fløjter af fåreknogler, ler fløjter, fløjter af svaneknogler og overtonefløjter.Har man god tid som besøgende er det muligt at lave sin egen benfløjte, hvor man skal bore huller, pudse knoglen samt varme og forme den voks der skal bruges til at lave en rigtig vikingefløjte.

Et andet instrument, som Aksel Striim har med sig er en strygelyre. Man har fundet rester af strygelyrer i vikingegrave flere steder. Strengene på lyren var lavet af dyre hår eller sener hvor de i dag er lavet af metal, men det har været muligt at spille på instrumentet både ved at stryge på strengene og slå dem an med fingrene.

Både Aksel Striim og hans instrumenter viser en kulturel side af vikingerne og det kan alt sammen opleves på Vikingecenter Fyrkat i løbet af sæsonen 2018.

 

Hør eksempler på Aksel Striims musik:

Windows Media Player Øvrige

 

Strygelyre

Strygelyre

Vikingecenter Fyrkat:

 

Adresse:

Vikingecenter Fyrkat

Fyrkatvej 37 B
9500 Hobro

Information - butik: tlf.: 31 99 06 67

 

Postadresse:
Hobro Museum

Vestergade 23
9500 Hobro

Telefon: 99 82 41 75

Mød os på Facebook

nhm

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.