Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Danefæ

 - har du fundet oldsager?

Genstande fra oldtiden, middelalderen og nyere tid fundet i forbindelse med anlægsarbejde, opsamlet på marker el.lign. har almindeligvis kulturhistorisk værdi. Kontakt derfor dit lokale museum, hvis du mener at have fundet en sådan genstand. På museet bliver genstanden nærmere bestemt og fundstedet registreret. Oplysningerne om genstanden indgår fremover i det samlede fundregister, og fundet har derfor bidraget med endnu en lille flig af viden om vor historie.

 

Gudslam_fra_Postgrden

Gudslam fundet ved Postgården i Sønder Tranders

 

I helt særlige tilfælde vil genstanden kunne erklæres for ”danefæ”. Danefæ kan være såvel genstande af ædelmetaller som specielle genstande af flint, glas, ben og tak mv. Også i disse tilfælde indleveres genstandene på det lokale museum, hvorfra de sendes videre til Nationalmuseet. På Nationalmuseet foretages en vurdering af, om genstanden skal erklæres for danefæ, som er statens ejendom. Til gengæld modtager finderen en dusør for fundet.

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med reglerne for Danefæ eller i forbindelse med en genstand, du har fundet, kan museet kontaktes på 9931 7400 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan finde yderligere information om danefæ på Nationalmuseets hjemmeside.

Teksten på denne side er lavet på basis af Nationalmuseets pjece: "Hvad er danefæ".

 

Detektorafsg

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.