Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Teltpladsen ved Fyrkat

 

Fyrkat Vikingemarked 8.-9. juli 2017

 

 Information til vikinger

Bemærk: Tilmelding til markedet er lukket

 

Gris

 

Trædrejer

 

Vikingekamp

 

Tovtrækning

Kære Vikinger

Velkommen til vikingemarked ved Fyrkatborgen.
Vi håber I vil være med til at gøre det til noget ganske særligt, igen i år.

Praktiske forhold:
Ankomst og afgang:
I er velkomne til at komme og slå telt op i løbet af ugen. Museet vil være åbent for publikum i ugens løb, så kontakt os, hvis I ønsker at komme før fredag.
Fredag er der teltslagning og indflytning fra kl. 12 og frem.
Der er officiel velkomst fredag aften 7. juli kl. 20, i eller ved langhuset.
Adressen er: Fyrkatvej 45, 9500 Hobro.

Markedets åbningstider:
Lørdag kl. 10 – 16
Søndag kl. 10 – 16

Forplejning:
Vi vil sørge for fuld forplejning til alle vikinger. Det vil sige morgenmad lørdag og søndag, mulighed for at smøre en frokost madpakke begge dage samt en festmiddag lørdag aften.
Vi sørger desuden for et øltelt, hvor vikinger kan købe øl og vand til favorable priser.

Åben ild:
Vi elsker bål, men da området er fredet, skal al åben ild være i hævede bålfade. Vi har brandslukningsudstyr, men hav selv vandspand, brandsprøjte eller skumslukker, hvis du har åben ild.

Vikingeudstyr:
Som museum føler vi et særligt ansvar over for vores publikum i formidlingen af vikingetiden. Vi vil gerne have jeres hjælp til at give markedet et udtryk, der lægger sig tæt op af vores viden om vikingetidens udstyr. Derfor beder vi jer om at sløre alt moderne udstyr, så vidt det er muligt (men behold brillerne på!).
I må gerne medbringe blærelamper, afrikanerstole og andet udokumenteret udstyr, som har fundet vej ind i vikingeverdenen, men vi beder jer om først at tage det frem uden for åbningstid. Men husk: det klæder jer og jeres flotte vikingetøj og udstyr at drikke behørigt at vikingekopper, glas, horn, skåle!
Har du spørgsmål eller brug for hjælp til udstyr, så kontakt os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 31990675

Formidlingen:
Vi ønsker at formidle det gode håndværk, kamp og vikingelege, som det kunne være foregået på et marked for over 1000 år siden, da kong Haralds ringborg stod færdig ved Onsild Ådal. Formidlingen lægges an på at være interagerende med publikum i udstrakt grad. Vi afholder en række konkurrencer og dyster i håndværksmæssig kunnen, kamp og vikingelege, hvor publikum kan heppe på deres favoritter eller selv deltage. Vi vil opfordre alle vikinger til at deltage i en eller flere konkurrencer.

Handel og arbejdende værksteder:
Vi ønsker en høj grad af autenticitet ved bl.a. at kunne fremvise arbejdende værksteder med vikingetidens håndværk. De, som demonstrerer deres håndværk, vil have fortrinsret. Der vil være konkurrencer i forskellig håndværksmæssig kunnen.
Ønsker du at handle, ser vi helst, at du sælger varer, du selv har produceret. Dvs. intet salg af masseproducerede ting fra Østen.
Ønsker du at sælge mad eller drikke, så kontakt os først.

Våbenkamp, konkurrencer og lege:
Vi ønsker at formidle vikingeborgen som militært anlæg ved tilstedeværelsen af vikingekrigere. Hvad der kommer af kamptræning, holmgange og tumult, aftales nærmere med krigerne.
Vi vil fremme vikingelege og konkurrencer og invitere vikinger og gæster til at deltage, så vi kan kåre Rigets fremmeste mænd og kvinder og hædre dem behørigt.

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.