Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Rosendal i solskin

 

Vandlegeplads Hadsund

 

Rosendal spejler sig

 

Nye publikumsfaciliteter på museet i Hadsund

I 2016 indviede museet i Hadsund en helt ny 125 m2 stor tilbygning og en række nye tidssvarende publikumsfaciliteter. Museet fik et nyt indgangsparti med reception og museumsbutik, undervisnings- og foredragssal, kontor og toiletter, herunder handicaptoilet.

Byggeriet blev muliggjort med generøse tilskud fra fonde. Hovedsponsor var A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som sammen med Elro Fonden, Tilgængelighedspuljen og Bevica Fonden bidrog. Bygningen er tegnet af arkitekt Leif Høgh, Mariager, og har mange spændende detaljer.

Gårdspladsen, som før var ujævn og næsten ufremkommelig, blev erstattet af en flot, funktionel museumshave og -gård med egen identitet og struktur, som skaber sammenhæng, oplevelse og tilgængelighed for alle. Alle belægninger er handicapvenlige, og lige uden for gårdspladsen er etableret en handicapparkering.

Gårdspladsen, der er designet af landskabsarkitekt Hanne Egebjerg, rummer bl.a. en lille ”leg- og lær” plads med vejrbestandige vandrender og små vandhjul, som børn kan eksperimentere med. I vandlegepladsen er opstillet en ”vandkunst” – en stor granitplade, hvorover vandet kan risle i forskellige render. Kunstværket blev skabt af Poul Bækhøj, Glargaarde, som lagde mange tanker og kræfter i værket, uden at museet betalte andet end materialer og transport.

Der er også opstillet gode bænke, hvor de besøgende kan tage en stille pause under lindetræerne. Ved nybygningens nordside er der lavet en lille terrasse, hvorfra besøgende på museet og i dyrehaven kan nyde udsigten til det, der i fordums dage var Rosendals mølledam.

Hadsund Egnssamling :

 

Adresse:

Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling
Rosendals Allé 8
9560 Hadsund

Postadresse:

Hobro Museum
Vestergade 23
9500 Hobro

Tlf. +45 9982 4170

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.