Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Skoletjenesten på Nordjyllands Historiske Museum

 

njm

njm

njm

Nogle af museets udstillingssteder modtager hvert år tusinder af skoleelever, andre færre, men fælles for alle er at vi modtager børn, unge og lærere med åbne arme. Tilsammen har afdelingerne en stor faglig spændvidde - fra stenalder til nutid, håndværk, landbrug, mølleri, vikingetid, apotekervæsen, krig, klostervæsen, cirkus, natur, købstad og industriby.

Et museumsbesøg giver en ”ud-af-skolenoplevelse”, der sætter den øvrige læring i perspektiv. På museet kan man få lov til at bruge sine sanser på en anden måde end i klasselokalet. Ofte er der mulighed for at smage, føle, lugte og afprøve tingene. At prøve hvordan man til andre tider har gjort tingene på en anden måde, er med til at sætte vores vante dagligdag i perspektiv.

Brug ikke kun museerne i historiefaget, men også i dansk, idræt, drama, kristendom, matematik, hjemkundskab, samfundskundskab, konfirmationsforberedelse. Kun fantasien sætter grænser.

Et museumsbesøg kan foregå på mange måder. Det kan foregå som en rundvisning med lærer eller en museumsrundviser som guide. Børnene kan gå rundt i små grupper med arbejdsspørgsmål og selv opdage museet. Der kan være handson-aktiviteter, rollespil, gamle lege eller by/naturvandringer. Afdelingerne har meget forskellige fysiske rammer, så skoletilbuddene varierer derfor også. Det forventes selvfølgelig, at de medfølgende lærere deltager aktivt i aktiviteterne.

 

Danske børnehaver, folkeskoler, efterskoler samt friskoler, har gratis adgang til alle afdelinger, bortset fra Gråbrødrekloster Museet, hvor entréen er 20 kr. pr. elevatorfuld. Elevatoren kan bære 250 kg.

Rundvisninger: se under de enkelte afdelinger, da prisen varierer.

Transport: 

Tag din klasse billigt på museum med Nordjyllands Trafikselskab

DSB - Børnebilletter/skolerejser

  

Læs mere om de enkelte afdelingers skoletjeneste:

Aalborg Historiske Museum

Lindholm Høje Museet

Vikingecenter Fyrkat

Boldrup Museum

Cirkusmuseet

Møllehistorisk Samling

Mariager Museum

Havnø Mølle

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.