Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Skeletgrave ved Mellemholm
Aalborg Historiske Museum undersøger for tiden en lille gravplads fra romersk jernalder (ca. 0-375 e.Kr.) på Mellemholm NØ for Nibe. Indtil nu er der fremkommet tre grave bl.a. en lille barnegrav, som indeholdt et lerkar. Til trods for at undergrunden består af kridt var skelettet ikke bevaret. En anden grav indeholdt store dele af et skelet, mens der i en tredje grav, som i skrivende stund kun er delvis undersøgt, fremkom både skelet og fire lerkar.

Mellemholm er en del af Nørholm-bakkeøen, hvor der gennem årene er fremkommet mange detektorfund i pløjelaget. Om disse detektorfund repræsenterer bortpløjede gravpladser eller forhistoriske bebyggelser ved vi ikke. Det er derfor med glæde, at vi har fundet den lille gravplads, som giver et vigtigt bidrag til områdets historie.

Der tages jord af

NHM

Det øverste jordlag tages af. Et lerkar graves frem af Torben Trier Christiansen.

NHM

NHM

Et skelet renses frem En grav flyttes

 

 

 
 
 
 
 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.