Ferieaktiviteter på Lindholm Høje Museet

Vikinger viser 1000 år gamle håndarbejdstraditioner frem

Onsdag i efterårsferien vender vikingerne tilbage til Lindholm Høje for en stund, og museumsgæster kan denne dag opleve en lille håndfuld vikinger fra Lindholm Høje gruppen. De vil sidde og arbejde med forskelligt håndarbejde. Du kan blandt andet se, hvordan vikingerne syede sko og tøj, hvordan de arbejdede med forskelligt læderarbejde samt nålebinding og brikvævning.

Dato: Onsdag 16. oktober 2019 kl. 11-16.

Lav dit eget vikingearmbånd

Flette, knytte, binde, væve, slendre, slynge – der er mange måder at lave flotte og farverige armbånd. På Lindholm Høje Museet kan du i efterårsferien lære at slyngflette dit eget armbånd med samme teknikker, som vikingerne brugte.

Vi tør godt love, at fingrene kommer på hårdt slynge-arbejde, da det ikke er helt nemt at slyngflette. Men vi lover også, at du nok skal blive slyngflettemester, inden dagen er omme.

Det særlige armbånd flettes af snor med brug af såkaldte slyngstokke, og som bonus får du en glasperle til dit armbånd, så det kommer til at ligne et ægte vikinge-armbånd.

Dato: Tirsdag 15. oktober og torsdag 17. oktober 2019 kl. 11-14.
Aldersgruppe: 4-12 år
Gratis, når entréen er betalt.

Vikingelege

Lørdag 19. oktober har vi fokus på gamle vikingelege. Her kan du lege vikingelege uden for – blandt andet kan du skyde med bue og pil, kaste med Mjølner, være med til tovtrækning, gå på stylter eller du kan lave din egen thorshammer-halskæde. Alt foregår uden for museet, så vær evt. varmt og praktisk klædt på.

Dato: Lørdag 19. oktober 2019 kl. 11-14.
Aldersgruppe: 6-12 år
Gratis, når entréen er betalt.

Tegn en viking

Vikingerne levede lang tid før fotografiet blev opfundet, så det kan være svært at vide præcis, hvordan en viking så ud. I efterårsferien kan du hjælpe os med finde ud af det ved at tegne en viking, som du tror, han så ud. Du kan måske finde inspiration i vores udstilling, som er fyldt med malerier af Lindholms Høje vikinger.

Vi har fundet både papir og farveblyanter frem, og ferien igennem hænger vi tegningerne op i vores lille tegnekrog. Hver dag udvælger vi dagens tegning, og er det din tegning, som vinder, så får du en lille gave fra vores museumsbutik.

Dato: Tirsdag 15. oktober til søndag 20. oktober 2019 kl. 10-17.
Aldersgruppe: 4-12 år
Gratis, når entréen er betalt.