Julebutikken på Aalborg Historiske Museum er fyldt med gammeldags julestemning. På hylderne finder du julebukke af halm, flettede hjerter, Helligtrekongerslys, Brammings kravlenisser fra 1947 og meget andet, der vækker nostalgiske minder.
Den gamle museumsbygning i Algade oser af julestemning, når dørene åbnes til årets julestue. Det sker lørdag 23. november. Her er der renæssance-gløgg og fedtebrød, og du kan hjælpe med at lave julebolsjer.Du kan også møde cigarmagere fra C. W. Obels Tobaksfabrik, som viser, hvordan en god nytårscigar rulles.
Søndag 1. december er det atter tid til den populære julehyggedag for hele familien på Boldrup Museum. Der er julemusik, der flettes hjerter, og der serveres hjemmebagte æbleskiver, gløgg og kaffe. Og så har vi brug for hjælp til at finde nissen, så han kan få sin julegrød.
For 24. år i træk fejrer vikingerne på Fyrkat, at vi snart igen går mod lysere tider. Det sker blandt andet med et hyggeligt vintersolhvervsmarked, som afholdes lørdag 14. december.
Søndag 24. november skrues der ekstra op for julestemningen på Møllehistorisk Samling og Hadsund Egnssamling, der ligger side om side. Her indtager møllenisserne fra Havnø Mølles Venner nemlig udstillingerne, og der er dagen igennem aktiviteter for hele familien.
Søndag 17. november kan du mærke og dufte en rigtig gammeldags jul, når der afholdes julemarked på Mariager Museum. Vi koger blandet andet klejner og brygger kaffe i det blå køkken, og der er levende julemusik og masser af juleboder i museumsgården.
Lørdag 23. november slår vi sammen med Cirkushusets Museumsforening og Rold Bylaug dørene op til julemarked på Cirkusmuseet i Rold. Det gamle ridehus fra Cirkus Miehe er denne dag fyldt med boder, der bugner med forskellig julepynt og julevarer.
Traditionen tro, arrangerer Lions Club Hals Sophie Hedvig julemarked på Hals Museum. I år afholdes det lørdag 30. november, og du kan blandt andet købe hjemmelavet julepynt, kranse og juledekorationer til både ude og inde.

Tilbage til forsiden