Nordjyllands Historiske Museum er ikke bare ét museum – vi er hele 14 af slagsen. Få et overblik over vores mange udstillingsteder, og bliv inspireret til din næste museumsoplevelse.
Nordjyllands Historiske Museums mange afdelinger tilbyder et væld af oplevelser for hele familien. Se dem alle her.
I efterårsferien er Vikingecenter Fyrkat fyldt med vikingeliv og god stemning. I dagene 13. til 21. oktober er Vikingegården nemlig beboet med vikinger, der viser forskelligt vikingehåndværk, der er familieaktiviteter og endelig kan du opleve viking wellness.
I efterårsferien byder Aalborg Historiske Museum indenfor i spilcaféen, hvor du kan låne gamle, analoge brætspil. Du kan også quizze med en særlig museums kryds og tværs eller tage på perlejagt i udstillingen.
I dagene 13.-21. oktober har Cirkusmuseet i Rold ekstraordinært åbent. Foruden de spændende udstillinger, kan du træde ind i artistens værksted, hvor du kan lege cirkusartist med jonglørbolde, flower sticks og andre klassiske cirkusredskaber.
Hvis du gerne vil høre mere om fx guld og magt i dansk vikingetid eller om bondestenalderens keramik, så kan du glæde dig til dette efterårs onsdagsforedrag på Aalborg Historiske Museum, som arrangeres sammen med Folkeuniversitetet i Aalborg.
21. november fortæller medlem af Folketinget og mangeårig formand for Socialistisk Folkeparti (SF) Holger K. Nielsen om, hvordan han fra sit ståsted på den politiske venstrefløj opfattede Den Kolde Krig.
20. november kan du høre meget mere om koldkrigsbunkeren REGAN Vest og om det store arbejde, som Nordjyllands Historiske Museum er i fuld gang med for at få den klar til åbning. Efter foredragene kan du desuden nyde Café Lindholms berømte tarteletter.
Med den nye digitale portal DIME kan de godt 4000 metaldetektorbrugere og amatørarkæologer i Danmark nu selv registrere deres fund på mobilen allerede ude i marken – og dermed sende data direkte til museerne.
Forlæng museumsoplevelsen på Lindholm Høje med et besøg i museets hyggelige Café Lindholm. Her laves al mad fra bunden med lokale råvarer.
Elsker du at gå på museum? Så kan du med fordel købe et årskort, og besøge 12 af vores afdelinger lige så mange gange, du har lyst i et helt år – og tage en ven gratis med.
Hold dig opdateret om nye arrangementer, spændende arkæologiske fund og nye udstillinger – og deltag hver måned i lodtrækningen om en præmie fra en af vores museumsbutikker.