Julestue med renæssance-gløgg og hjemmerullede nytårscigarer

Aalborg Historiske Museum og museumsbutikken er pyntet op på smukkeste vis og oser af gammeldags julestemning, når dørene åbnes til årets julestue lørdag 17. november kl. 10. Der er fri entré til hele museet denne dag.

I juleværkstedet kan du klippe juleklip, og måske donere et stykke af pynten til museets juletræ. Du kan også julebage og trille vaniljekranse eller pebernødder og selv være med til at få duften af julebag til at brede sig.

Museet byder på gratis smagsprøver af lækre, hjemmebagte vaniljekranse med smør, mandler og naturligvis ægte vanilje. De er lavet efter opskriften fra ”Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger 1866”. Museet kan dog ikke garantere smagsprøver hele dagen, for vaniljekransene er yderst populære hos museets gæster. Derudover kan du smage juledrikken Lutendranck, som var renæssancens svar på gløgg.

Skulle man være nysgerrig på, hvordan en god nytårscigar rulles, så kan man kigge med fra kl. 11-15, når pensionerede cigarmagere fra C. W. Obels gamle Tobaksfabrik sætter sig til rette ved de gamle værkstedsborde. Her rulles cigarer som i gamle dage, og cigarmagerne fortælle anekdoter fra tiden på fabrikken, der med over 2000 medarbejdere var en af Aalborgs største arbejdspladser i det 20. århundrede.

Husk også at besøge museumsbutikken, der er byens hyggeligste julebutik. En butik, der oser af julestemning som i de gode gamle dage og har masser af gammeldags julepynt og gaveidéer med historisk vingesus. Her finder du julebukke af halm, gamle papjulekalendere og sprællemænd, Brammings kendte kravlenisser fra 40’erne og Helligtrekongerlys – museets julebutik har det hele og mere til.

Tid og sted:
Lørdag 17. november kl. 10-17
Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg
Fri entré