Besøg Skansen i efterårsferien

Vær med til at teste en ny museums-app, besøg skriveværkstedet eller tag med på rundvisning

I samarbejde med Aalborg Universitet har Nordjyllands Historiske Museum udviklet en appen ”Opdag Skansen”. Det er sket for at gøre Skansens historie mere tilgængelig for et yngre publikum. Appen giver blandt andet mulighed for virtuelt at genopbygge Skansen i en 1600-tals version og deltage i en quiz om Hals’ historie.

I efterårsferien tester vi den nye app, og det kan du være med til. Fra mandag 14. oktober til fredag 18. oktober kl. 10-15 kan du derfor møde medarbejdere fra museet og universitet på Hals Museum, der står klar til at hjælpe med at hente appen ned på din telefon og besvare eventuelle spørgsmål. Hvis du løser appens mysterier i samme tidsrum, får du en lille gave som tak for hjælpen med at teste den nye app.

Men det handler ikke kun om den nymodens teknologi med apps til mobiltelefonen, børn kan også prøve gammeldags, analog teknologi i museets skriveværksted. Her er både blæk og skrivemaskine fundet frem. Men det kræver snilde og kløgt at bruge skrivemaskiner, så tag gerne en voksen med. Skriveværkstedet er også åbent mandag til fredag kl. 10-15.

Onsdag 16. oktober er der desuden mulighed for at komme med på en særlig børnerundvisning på museet og udenfor i det gamle krudtkammer og på selve skanseområdet. Der er rundvisning både kl. 11 og kl. 13. De er tilrettelagt for børn i alderen 4-10 år, men deres forældre og ældre søskende er naturligvis også velkomne.

  • Hals Museum er åbent hver dag kl. 9.00-21.30
  • Skriveværksted og test af app: Mandag 14. oktober til fredag 18. oktober kl. 10-15
  • Børnerundvisning for de 4-10-årige: Onsdag 16. oktober kl. 11 og kl. 13

Alle aktiviteterne er gratis.