Byvandringer i Aalborg

Køb billet til offentlige byvandringer i kalenderen

Er I en gruppe eller skoleklasse, som gerne vil på byvandring i Aalborg, så har Aalborg Historiske Museum flere forskellige byvandringer, man kan booke privat på det tidspunkt, som passer jer bedst.

Man kan for eksempel opleve Aalborgs tidligste historie fra sen vikingetid og op gennem middelalderen – en periode, som har efterlads sig spor, som stadig kan ses i bybilledet den dag i dag. Der er også mulighed for at opleve nyere historie som for eksempel Aalborg under besættelsen eller Det glade Aalborg, som har fokus på byens glemte forlystelsessteder. Endelig er der den uhyggelige byvandring med hekse, spøgelser og bloddryppende historier.

Læs mere om de forskellige byvandringer nedenfor.

Priser pr. 01.01.2020

Skoler, gymnasier m.fl.

  • 600 kr.

Private grupper, foreninger mv.

  • Hverdage før kl. 17: 900 kr. + 30 kr. pr. person. Der skal dog minimum betales entré for 10 personer.
  • Hverdage efter kl. 17: 1500 kr. + 30 kr. pr. person. Der skal dog minimum betales entré for 10 personer.
  • Lørdage, søn- og helligdage: 1500 kr. + 30 kr. pr. person. Der skal dog minimum betales entré for 10 personer.

Ønsker du at booke en byvandring, kan du kontakte Sandra Underbjerg på telefon 99 31 74 02 eller på sandra.underbjerg@aalborg.dk for nærmere information.

En del af middelalderbyen Aalborg findes stadig, hvis man kigger godt efter i nutidens bybillede, mens andet ligger begravet under vores fødder. Kom med på en rejse tilbage til middelalderens Aalborg og få alle de gode historier, når museet guider rundt i Aalborg, som byen så ud for flere hundrede år siden.
Aalborgs fortid gemmer på grumme historier om pest og borgerkrig, henrettelser, tortur og hekseforfølgelser. Nu kan du komme med på en byvandring, hvor vi fortæller alle de uhyggelige og bloddryppende historier fra byens fortid. Tør du tage med?
Den tyske besættelse 1940-45 er en vigtig periode i den nyere danmarkshistorie, og den var særdeles nærværende også i Aalborg, hvor der blev udført sabotagearbejde af lokale modstandsfolk. Følg i deres fodspor gennem byens gader og se, hvor de dramatiske begivenheder under besættelsen udspillede sig.
Tag de gode sko på, og gå med en tur rundt til Aalborgs glemte forlystelsessteder. Her kan man blandt andet høre om smugkroer og prostitution, om byens værtshusliv, der har blomstret siden middelalderen, om musikpavilloner og diskoteker, biografer, teatre, natklubber og meget mere.
Nørresundby er ikke bare ”Aalborg Nord”. Byen er tidligere købstad med sin helt egen selvfølelse, identitet og historie. Byen rummer mange spændende historier, og Nordjyllands Historiske Museum lancerer derfor som noget helt nyt byvandringer i Nørresundby denne sommer.
Er nordjyder specielt oprørske? Nu kan du booke en helt særlige oprørsbyvandring i Aalborgs gader og måske finde svaret på, om nordjyderne er mere oprørske end andre.