Book en byvandring i Aalborg

Vil du gerne blive mere klog på Aalborgs historie, og samtidig opleve dette, hvor historien rent faktisk udspillede sig?

Aalborg Historiske Museum tilbyder en bred vifte af byvandringer i Aalborg, hvor vi kommer helt tæt på de begivenheder, som har formet byens liv og udvikling fra vikingetid til i dag.

Læs mere om byvandringerne samt priser nedenfor.

For booking eller nærmere information kontakt museet på telefon: 99 31 74 02 eller mail: [email protected]

Er du interesseret i en af vores offentlige byvandringer, kan billetter købes under menupunktet kalender her.

Aalborg opstod på det smalleste sted ved Limfjorden i vikingetiden. Siden er byen vokset fra en lille handelsplads til at blive Danmarks fjerdestørste by gennem en meget omskiftelig historie. På byvandringen får du de største highlights fra byens spændende og til tider dramatiske historie.
En del af middelalderbyen Aalborg findes stadig i dag, hvis man kigger godt efter i nutidens bybillede, mens andet ligger begravet under vores fødder. Kom med på en rejse tilbage i tiden, og få de gode historier om en meget anderledes by, som lå tæt pakket inde bag volde og voldgrav for flere hundrede år siden.
Den tyske besættelse af Danmark i 1940-45 var særdeles nærværende i Aalborg. Den tyske tilstedeværelse medførte sabotagearbejde fra landets første modstandsgruppe. Følg i gruppens fodspor gennem byens gader og se, hvor de dramatiske begivenheder udspillede sig.
Aalborgs fortid gemmer på grumme og blodige historier om pest og borgerkrig, henrettelser, tortur og hekseforfølgelser. Komme med på en byvandring med fortællinger om livets hårde vilkår for borgerne i Aalborg, hvor sygdomme, trolddom, spøgeri, tortur og henrettelser var en helt naturlig del af hverdagen.
Tag de gode sko på, og gå med en tur rundt til Aalborgs glemte forlystelsessteder. Her fortælles blandt andet om snuskede smugkroer og prostitution, om byens værtshusliv, der har blomstret siden middelalderen, om musikpavilloner og diskoteker, biografer, teatre og berømte eller berygtede natklubber.
Er nordjyder oprørske? Er der et særligt sammenhold i det nordlige såkaldte ’Udkantsdanmark’, som maner til kamp mod uretfærdigheder? Der er formentligt lige så mange svar, som der er nordjyder, og der kan derfor ikke gives endegyldige svar.
Kender du Nørresundby? Selvom byen ligger ved Aalborg lige på den anden side af Limfjorden, så er Nørresundby ikke bare ”Aalborg Nord”. Byen har været en købstad og kommune, indtil 1970, med sin helt egen selvfølelse, identitet og historie. Solsiden, som er byens kælenavn, rummer sin helt egen unikke historie.