Book en byvandring i Aalborg

Vil du gerne opleve historien, hvor den rent faktisk udspillede sig? Så er en byvandring måske noget for dig. Aalborg Historiske Museum tilbyder en bred vifte af byvandringer i Aalborg, hvor vi kommer helt tæt på de begivenheder, som har formet byens liv og udvikling fra vikingetid til i dag.

Læs mere om byvandringerne samt priser nedenfor.

For booking eller nærmere information kontakt museet på telefon: 99 31 74 02 eller mail: [email protected]

Er du interesseret i billetter en af vores offentlige byvandringer, kan billetter købes via kalenderen.

Aalborg opstod ved bredden af Østerå allerede omkring år 750. Siden da er byen vokset, og den har gennem årene haft en omskiftelig historie. På byvandringen Aalborg gennem 1200 år får du de største highlights fra byens spændende og til tider dramatiske historie.
Kom med på en rejse tilbage til middelalderens Aalborg og oplev byen, som den så ud for over 500 år siden. Her får du fortællingen om en blomstrende handelsby, der lå inde bag store volde og voldgrave. En by, som har sat et markant aftryk på det Aalborg, vi kender i dag, og som stadig kan ses i bybilledet.
Nørresundby er ikke bare ”Aalborg Nord”. Byen er tidligere købstad med sin helt egen selvfølelse, identitet og historie. Byen rummer mange spændende historier, og nu kan du komme med på byvandring og se solsidens seværdigheder.
Aalborgs fortid gemmer på mange uhyggelige historier – lige fra middelalderens bloddryppende halshugninger på Gammeltorv af forbrydere til hekse, der blev brændt på bålet, og spøgelser, der varslede snarlig død. Nu kan du tage med på en byvandring, hvor der er garanti for et godt gys undervejs.
Tag de gode sko på, og gå med en tur rundt til Aalborgs glemte forlystelsessteder. Her fortælles blandt andet om snuskede smugkroer og prostitution, om byens værtshusliv, der har blomstret siden middelalderen, om diskoteker, biografer, teatre samt berømte og berygtede natklubber.
Er nordjyder oprørske? Er der et særligt sammenhold i det nordlige såkaldte ’Udkantsdanmark’, som maner til kamp mod uretfærdigheder? Der er formentligt lige så mange svar, som der er nordjyder, og der kan derfor ikke gives endegyldige svar. På denne byvandring kan du opleve oprøret på allertætteste hold.
Nørresundby er ikke bare ”Aalborg Nord”. Byen er tidligere købstad med sin helt egen selvfølelse, identitet og historie. Byen rummer mange spændende historier, og nu kan du komme med på byvandring og se solsidens seværdigheder.