Hvad mener du?

Har du lyst til at deltage i et interview og give os din mening om vores planer med et nyt museum? Så er det her, du skal slå til.

På Nordjyllands Historiske Museum er vi begyndt at ide-udvikle på en opgradering af Lystfartøjsmuseet på havnen i Hobro. I dag fortæller museet om lystsejlads i bred forstand, men vi vil gerne udvide emnerne, så de handler om andet og mere, for der findes et hav af spændende og sjove fortællinger om livet på, i og omkring Mariager Fjord. Men hvilke skal vi vælge? Nu spørger vi dig som publikum om hjælp.

Hvor melder jeg mig?

Det er museumsinspektør ved Nordjyllands Historiske Museum, Lykke Olsen, der sammen med en kollega, Klaus Højbjerg vil stå for de forhåbentlig mange interviews. De kan foregå hjemme hos dig eller på Lystfartøjsmuseet i Hobro. De var cirka en time og skal finde sted i løbet af de første tre uger i september. Du kan sende Lykke en mail på lykke.olsen@aalborg.dk eller ringe på telefon 31 99 41 71, hvis du vil deltage.

Hvilke emner skal jeg kigge på?

En række historiske temaer, der har Mariagerfjord som omdrejningspunkt, kommer til at udgøre kernen i det nye museum. Lige nu arbejder museet med tre temaer – fritidsaktiviteter på vandet, erhverv der har brugt fjorden som transportvej samt fjordens biologi. Det er disse temaer, man gerne vil interviewe publikum om, lige som man også vil tale om forskellige måder at formidle dem på.

Mariagerfjord rummer et hav af spændende historiske fortællinger. Det kan være om badeanstalternes popularitet i begyndelsen af 1900-tallet. Det kan handle om transport af kalk i renæssancen fra Assens med kurs mod Kronborgs byggeplads, eller det kan handle om den livløse fjord i 1997. Museet håber meget på at høre fra borgere, der vil bidrage til at skabe et spændende nyt museum i Hobro.

Læs mere om det nye fjordmuseum