Læringstilbud på Aalborg Historiske Museum

I renæssancen (1536-1660) var Aalborg en blomstrende handelsby og Danmarks næststørste by. Få en introduktion til centrale emner som straf og ret, købmandsstand, tro og overtro og den store forskel mellem rig og fattig i renæssancen. Fag: historie, dansk, kristendomskundskab. Målgruppe: Grundskole 4. – 7. klasse. Varighed: 1 time. Pris: 600 kr.
I renæssancen (1536-1660) var Aalborg en blomstrende handelsby og Danmarks næststørste by. Få en introduktion til centrale emner som straf og ret, købmandsstand, tro og overtro og den store forskel mellem rig og fattig i renæssancen. Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab. Målgruppe: Grundskole 4.-7. klasse. Varighed: 1-2 timer. Pris: Gratis adgang i forbindelse med undervisning.
En af Danmarks første modstandsgrupper, Churchill-Klubben, blev dannet i Aalborg. Gennem en guidet rundvisning i besættelsesudstillingen kommer eleverne helt tæt på historien om de mange sammenstød mellem modstandsbevægelse og den tyske værnemagt. Fag: Historie Målgruppe: Grundskole 6.-9. klasse. Varighed: 1 time. Pris: 600 kr.
En af Danmarks første modstandsgrupper, Churchill-Klubben, blev dannet i Aalborg. På museet er der muligheder for at lade eleverne arbejde selv og komme tæt på historien om Aalborg under 2. verdenskrig, bl.a. med opgaver og originale genstande. Fag: Historie Målgruppe: Grundskole 6.-9. klasse. Varighed: 1-2 timer. Pris: Gratis.
I den gamle skolestue er der pulte, kateder med spanskrøret lagt parat, anskuelsestavler, udstoppede dyr, grifler, tavler og blækhuse til en hel skoleklasse. Skolestuen kan bookes af skoler, der gerne vil arbejde i de gamle omgivelser – enten på egen hånd eller med en af museets guider. Fag: Dansk, historie, matematik, naturfag mv. Målgruppe: Grundskole 0.-6. klasse. Varighed: 1-3 timer. Pris: Gratis adgang.
I mange år var Aalborg kendt som ‘Byen med de rygende skorstene’ – en blomstrende industriby, hvor over halvdelen af den arbejdende befolkning hver morgen fulgte fabriksfløjterne og myldrede ind til samlebånd og maskiner. Fag: Historie, dansk. Målgruppe: Grundskole 5. – 9. klasse. Varighed: 1 time. Pris: 600 kr.
I mange år var Aalborg kendt som ‘Byen med de rygende skorstene’ – en blomstrende industriby, hvor over halvdelen af den arbejdende befolkning hver morgen fulgte fabriksfløjterne og myldrede ind til samlebånd og maskiner. Fag: Historie, dansk. Målgruppe: Grundskole 5. – 9. klasse. Varighed: 1 time. Pris: Gratis.

Tilbage til Læring