Skoletjeneste

Rundvisninger og skoleforløb ved Havnø Mølle varetages af frivillige fra Havnø Møllelaug, og de kan altid tilpasses efter ønsker og behov. De afvikles i perioden fra 15. maj til 1. oktober.

Kontakt Havnø Møllelaugs oldermand Lise Andersen på telefon 23 88 88 54 og hør om mulighederne.

Standardrundvisning

Dagsforløb: Vi fortæller kort om møllens historie og lægger så vægten på dens funktion, fortalt i et sprog, der tilpasses børnenes alder. Hvis der er vind sættes møllen også i gang. Herefter får de lov selv at male mel på håndkværn. Som afslutning bager vi pandekager af det mel, som børnene selv har malet. Hvis det ønskes, indlægges en lille spadseretur til fjorden, hvor vi snakker om sejladsen i 1840’erne, hvor der blev udskibet gryn fra Havnø Bro. Eleverne deles i tre hold, der gennemfører de forskellige aktiviteter på skift.

Maksimalt 30 elever.

1-2 timers forløb: Vi fortæller om møllens historie og om, hvordan den fungerer, i et sprog afpasset efter elevernes alder. Herefter bliver de vist rundt på alle fire etager, hvor de frivillige møllepassere fortæller mere om de enkelte dele af møllen. Hvis der er vind, ser børnene møllen i funktion, eller vi prøver sammen at krøje møllen (dreje vingerne op i vind). Målet er dels at børnene lærer noget lokal- og kulturhistorie, dels at de får forståelse for de grundlæggende principper i mekanikken – en viden som ikke er blevet mindre vigtig i en digitaliseret verden.

Maksimalt 30 elever.

Alle rundvisninger for børn kan suppleres med for eksempel sækkevæddeløb, tovtrækning og andre lege i engen. Vi kan også indgå, hvis skolen arbejder med temaer som korn og brød, primtal (matematikundervisning) eller energi.

Priser for rundvisninger/skoleforløb
Rundvisning for skoler, gymnasier m.fl.: 600 kr.