Læring på Cirkusmuseet i Rold

Nogle museer modtager hvert år tusinder af skoleelever, andre færre, men fælles for alle er at vi modtager børn, unge og lærere med åbne arme. Tilsammen har afdelingerne under Nordjyllands Historiske Museum en stor faglig spændvidde – fra stenalder til nutid, håndværk, landbrug, mølleri, vikingetid, apotekervæsen, krig, klostervæsen, cirkus, natur, købstad og industriby.

Et museumsbesøg giver en ”ud-af-skolenoplevelse”, der sætter den øvrige læring i perspektiv. På museet kan man få lov til at bruge sine sanser på en anden måde end i klasselokalet. Ofte er der mulighed for at smage, føle, lugte og afprøve tingene. At prøve hvordan man til andre tider har gjort tingene på en anden måde, er med til at sætte vores vante dagligdag i perspektiv.

Brug ikke kun museerne i historiefaget, men også i dansk, idræt, drama, kristendom, matematik, hjemkundskab, samfundskundskab, konfirmationsforberedelse. Kun fantasien sætter grænser.

Et museumsbesøg kan foregå på mange måder. Det kan foregå som en rundvisning med lærer eller en museumsrundviser som guide. Børnene kan gå rundt i små grupper med arbejdsspørgsmål og selv opdage museet. Der kan være handson-aktiviteter, rollespil, gamle lege eller by/naturvandringer. Afdelingerne har meget forskellige fysiske rammer, så skoletilbuddene varierer derfor også. Det forventes selvfølgelig, at de medfølgende lærere deltager aktivt i aktiviteterne.

Denne side er under konstruktion, men du kan kontakte os angående et skoleforløb ved Cirkusmuseet i Rold via mailen historiskmuseum@aalborg.dk