Hals Museum

Hals Museum ligger inde på selve Hals Skanse, der er et unikt gammelt fæstningsværk fra renæssancen (1536-1660). Det er landets bedst bevarede enkeltskanse.

Tøjhuset fra den gamle skanse har levet en omskiftelig tilværelse og blandt andet været kommunekontor og hovedkvarter for den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig. Siden 1972 har tøjhuset fungeret som museum.

Men museet er meget mere end krigshistorie med kanonkugler og uniformer. Udstillingen på Hals Museum fortæller hele historien om Hals – lige fra den opstod som fiskerleje til i dag, hvor byen er et turistområde. Den er delt op i tre temaer: Porten til Limfjorden, Dagligliv i Hals samt Havn og fiskeri.

Museet er selvbetjent, og har derfor åbent alle årets dage. Der er gratis adgang for alle.

I forbindelse med 800-års jubilæet for Hals Kirke kan du komme med på en helt særlig kirkegårdsvandring tirsdag 17. september. Her kan du høre spændende og til tider dramatiske historier om nogle af de lokale berømtheder, som ligger begravet på kirkegården.
Hals Skanse blev opført i 1653-54 som et led i kong Christian 4.’s planer om at sikre og bestyrke Danmarks position som en militær magt i Europa.
Hals Skanse består i dag af det voldanlæg, som blev bygget for over 360 år siden. Tilbage er jordvoldene, voldgraven og ravelinen, også kaldet forværket.
Her fortælles hele historien om Hals – lige fra den opstod som fiskerleje til i dag, hvor byen mest af alt er et turistområde.
Bag de græsklædte volde ved Hals Skanse ligger Hals Museum, der fortæller byens historie. Fremover finder du også byens turistinformation i det gamle tøjhus. VisitAalborg og Nordjyllands Historiske Museum udvider nemlig samarbejdet og flytter under samme tag.