Havnø Mølle

Havnø Mølle er en stråtækt hollandsk vindmølle, som blev opført i 1842 af godsejer Cristen J. Kjeldsen fra Herregården Havnø. Efter en gennemgribende restaurering i perioden 1995-2001 åbnede Havnø som arbejdende museumsmølle. Dermed er den Nordjyllands ældste vindmølle, der stadig er aktiv.

Møllen ligger i et meget smukt landskab mellem Mariager Fjord og Lounkær Skov. Om sommeren det er muligt at få en rundvisning på udvalgte onsdage, som – hvis vinden tillader det – kører rundt. På særlige maledage maler møllen mel, som sælges under navnet Havnø møllemel.

Havnø Mølle er en stråtækt hollandsk vindmølle, som blev opført i 1842. I dag er den Nordjyllands ældste stadig arbejde vindmølle.
16. september afholdes den traditionsrige høstfest på Havnø Mølle med gudstjeneste, børneaktiviteter, musik med Rebild-spillemændene og meget andet.
Havnø Mølles Venner er en forening, der har til formål at hjælpe med at bevare Havnø Mølle.
Mølellauget er en gruppe af frivillige, der i samarbejde med Møllehistoriske Samling i Hadsund sørger for at vedligeholde møllen samt male mel i forbindelse med arrangementer.