Hobro Museum

Hobros ældste hus danner ikke alene rammen om Hobro Museum og fortællingen om byen og området gennem tiderne. På museet kan man også se arkæologiske fund, ikke mindst dem, der er udgravet få kilometer derfra – ved ringborgen Fyrkat fra vikingetiden.

Med genstande, fotos, kort og tekster fortælles historien om egnens udvikling fra jægerstenalder til vikingetid, og om Hobros udvikling fra købstad med mange små erhverv til industrisamfund med flere større virksomheder.

Museets øverste etage er helliget Fyrkat-fundene og en del af amatørarkæologen Regnar Pedersens imponerende samling. I stueetagen er der fokus på byens historie, som har været præget af mange brande.
Der skulle både flere års nøl, en deponering i Randers, lidt taktløs opførsel og en del flytninger til, før Hobro Museums samlinger kom hjem til den bygning i Vestergade, hvor den nu kan besøges.
Fra og med 9. juli 2018 er Lokalhistorisk Arkiv i Hobro midlertidigt lukket for besøgende. Det forventes at genåbne i nye rammmer på Fyrkat Møllegård onsdag 6. november 2019.
På havnen i Hobro, ligger det gamle Hobro værft. Igennem årene har det været en stor del af byens historie og givet ekstra liv ved havnen. Det er ikke en del af Nordjyllands Historiske Museum, men vi fortæller gerne historien om værftet.