Lindholm Høje Museet

Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Den var i brug i perioden fra omkring år 400 efter Kr. til cirka år 1000, og de mange stensætninger på højen markerer næsten 700 brandgrave. På Lindholm Høje Museet kan du opleve to store udstillinger – én om vikingernes liv på Lindholm Høje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet. Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.

Museet holder lukket

Lindholm Høje Museet er midlertidigt lukket som følge af COVID-19-situationen. Vi åbner igen, så snart det bliver muligt.
Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste og mest markante fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Der er fundet op mod 700 grave og stensætninger fra årene 400-1000 e. Kr.
Den ene af museets to udstillinger handler om vikingernes liv på Lindholm Høje og viser blandt andet de mange fine smykker fra gravene samt mere information om begravelsesritualerne.
Denne udstilling fortæller om oldtiden i det nordjyske område gennem brug af publikums sanser. Forskellige temaer og scenarier skildrer menneskets liv i den østlige del af Limfjordslandet fra oldtiden til tiden lige før vikingerne huserede.
Forpagteren af Café Lindholm stopper med udgangen af 2020. Museets café er derfor lukket, indtil vi har en ny aftale på plads. Har du spørgsmål til bookinger eller andet, er du velkommen til at skrive til museets administrationschef Britta Hedegaard på mail [email protected]
Allerede fra slutningen af 1800-tallet var man klar over, at der lå en vikingegravplads på Lindholm Høje. Men den blev først udgravet i 1950’erne, og i 1992 åbnede så selve museet.
Nordeuropas største gravplads og udstillingerne om oldtiden og vikingetiden danner ramme for læringen. Museet tilbyder rundvisninger til udstillingerne.