Lindholm Høje Museet

Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Den var i brug i perioden fra omkring år 400 efter Kr. til cirka år 1000, og de mange stensætninger på højen markerer næsten 700 brandgrave.På Lindholm Høje Museet kan du opleve to store udstillinger – én om vikingernes liv på Lindholm Høje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet. Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.I forlængelse af museet ligger Café Lindholm, der i museets åbningstid tilbyder mad, vikingekaffe eller en lille forfriskning.

På Lindholm Høje Museet tager vi både gæster og medarbejderes sikkerhed og tryghed meget alvorligt, og vi følger myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer i forhold til COVID-19.
Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste og mest markante fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Der er fundet op mod 700 grave og stensætninger fra årene 400-1000 e. Kr.
Den ene af museets to udstillinger handler om vikingernes liv på Lindholm Høje og viser blandt andet de mange fine smykker fra gravene samt mere information om begravelsesritualerne.
Denne udstilling fortæller om oldtiden i det nordjyske område gennem brug af publikums sanser. Forskellige temaer og scenarier skildrer menneskets liv i den østlige del af Limfjordslandet fra oldtiden til tiden lige før vikingerne huserede.
I efteråret har arkæologer udgravet en jernaldergravplads af hidtil uset omfang. Den ligger ved Vaarst og stammer fra ca. år 200-550 e.Kr. Fra tirsdag 18. februar 2020 udstilles de flotteste af fundene på Lindholm Høje Museet – blandt andet et fornemt drikkeglas, en del smykker samt romerske sølvmønter.
Forlæng museumsoplevelsen på Lindholm Høje med et besøg i museets hyggelige Café Lindholm. Her laves al mad fra bunden med lokale råvarer.
Vores forpagter gennem tre år René Maxwell har valgt at gå andre veje. Derfor søger vi pr. 1. januar 2021 en ny forpagter til den veldrevne og præsentable café på Lindholm Høje Museet.
Allerede fra slutningen af 1800-tallet var man klar over, at der lå en vikingegravplads på Lindholm Høje. Men den blev først udgravet i 1950’erne, og i 1992 åbnede så selve museet.
Nordeuropas største gravplads og udstillingerne om oldtiden og vikingetiden danner ramme for læringen. Museet tilbyder rundvisninger til udstillingerne.