Lystfartøjsmuseet

Lystfartøjsmuseet har til huse i et af de maleriske gamle pakhuse på Hobro Havn. Museet har lystsejlads i bredeste forstand som sit felt, og udstillingerne, som er i flere etager, viser alt fra gamle pramme og påhængsmotorer til kajakker og kommunikationsudstyr. Som besøgende kan du stige ombord på krydsjagten Silvana og fornemme duften af tjære og træ og få et glimt af dagliglivet ombord.

Lystfartøjsmuseet udstiller 30 forskellige fartøjer – blandt andet krydsjagten “Silvana” af Svendborg fra 1895, som du kan gå ombord i og se indefra. I udstillingen finder du også grej til sejlads, skibsmodeller, en større samling af gamle søkort og meget andet.
I 1987 blev der gjort et bemærkelsesværdigt fund i Mariager Fjord af et gammelt skibsvrag fra 1600-tallet. Selvom det viste sig for dyrt at hæve, blev fundet alligevel starten til det, der i dag er lystfartøjsmuseet.
På Lystfartøjsmuseet kan du blandt andet se en mindre udstilling om lystkutteren Caroline, der var blandt Danmarks allerførste lystfartøjer.
Ikke langt fra det gamle pakhus i Hobro Havn, hvor Lystfartøjsmuseet har til huse, ligger Hobro værft. Igennem årene har det været en stor del af byens historie og givet ekstra liv ved havnen. Det er ikke en del af Lystfartøjsmuseet, men vi fortæller gerne historien om værftet.