Museumsbutikken Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum har en hyggelig butik med varer fra gamle dage. Her er det blandt andet muligt at købe kopier af vikingesmykker fundet i lokalområdet, drikkeglas lavet efter ægte middelalderglas, gammeldags legetøj samt bøger med lokalhistoriske emner.

Julebutikken åbner 6. november

Traditionen tro pyntes museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum op med gammeldags julepynt i november og december, så julen næsten bliver som i de gode, gamle dage.

Supermarkederne har stillet juleslikket og brunkagerne frem, og stormagasinerne har fundet den store kasse med dette års juletrends.Men selv om mange butikker i disse måneder bugner af jul, så er et besøg i julebutikken på Aalborg Historiske Museum alligevel noget ganske specielt.

I julebutikken på Aalborg Historiske Museum har vi fokus på den gammeldags og traditionelle julepynt, der bringer minder om den gode, gamle jul.

I den gamle julebutik finder man for eksempel julebukke af halm, gammeldags papjulekalendere og sprællemænd, Brammings kendte kravlenisser fra 40’erne, Helligtrekongerlys og meget andet, som de ældre familiemedlemmer med garanti husker fra deres barndom.

Og køber du julevarer på museet, følger historien med – for eksempel om de originale honningkager fra Christiansfeld, om Helligtrekongerlys og om julebukkene af halm.

”Vi gør også meget ud af at skabe den gammeldags julestemning, og vi har blandt andet et rigtigt juletræ af gran pyntet med kugler, fugle, flag og den slags. Vi har også appelsiner med nelliker hængende i rødt bånd og halmbukke stående. Det er som at træde ind i en verden, hvor den gode, gamle jul stadig findes,” fortæller museets butiksansvarlige, Birgitte Neergaard-Petersen.

Museets julebutik åbner 6. november, og den ligger i Algade 48 – ganske få meter fra det store julemarked på Gammeltorv.