Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse gennem først en renæssancestue, så en bondestue fra 1800-tallet og en klunkestue fra cirka 1900 og endelig en dagligstue fra 1970’erne.

Museet fortæller desuden om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag. Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

Kom på en visuel tidsrejse, hvor du som museumsgæst går gennem de perioder af områdets historie, som har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag.
De entreprenante Hornbeck-brødre fra Hadsund startede med at producere bitter og frugtvin, men udvidede løbende sortimentet med blandt andet marmelader. De opkøbte frugtplantager i lokalområdet og var meget moderne i deres markedsføring af produkterne. Nu åbner Hadsund Egnssamling en fin lille udstilling om ”Hornbækkernes” opfindsomme reklamer.
Har du lyst til at høre mere om byens historie, kan du med fordel tage med på museets byvandring. Her kan man høre om dengang, Hadsund kun var et færgested, om selve byens fremkomst i 1800-tallet, den kendte fabrik Hornbech, der blev grundlagt i 1898, broens betydning for området og meget mere. Næste gang er 10. august.
I museumsbutikken ved Hadsund Egnssamling finder du keramik og glas, gammeldags legetøj og spil, fine kort til særlige lejligheder og bøger om Hadsunds egns historie. Du kan også købe kopier af de unikke renæssanceglas, som du kan se i museets udstilling om Glargårde.
Midlertidigt lukket pga. corona-situationen. På lokalhistorisk arkiv kan du blandt andet finde fotos, personarkiver, foreningsarkiver og erhvervsarkiver fra Hadsund og den nærmeste omegn.
Er der noget, som vi kan kalde særligt nordjysk? Og hvad består den nordjyske identitet i givet fald af? Det vil vi og en række andre nordjyske museer gerne undersøge sammen med nordjyderne i projektet ”Vores Nordjylland”. Alt sammen munder det ud i en fotoudstilling på Kulturmødet Mors i 2021.