Cirkusmuseet i Rold

Cirkusmuseet i Rold er indrettet ved Cirkus Miehes gamle vinterkvarter, som er Danmarks eneste bevarede cirkusbygning i træ.

Museet giver et indblik i cirkus som arbejdsplads i de seneste 200 år. Du får et indblik i både cirkusdirektørens, artisternes, staldtjeneren og barnets hverdag i cirkusverdenen. En verden, der bestod af meget mere end bifald og beundring fra publikum.

På Cirkusmuseet i Rold kan du udover at se selve udstillingen også prøve kræfter med ægte cirkusartisteri. Store såvel som små cirkusinteresserede kan sminke sig som en rigtig cirkusklovn eller lave sine egne jonglørbolde og efterfølgende optræde i Cirkus Miehes gamle ridehus. Her findes også en kasse med artistredskaber til fri afbenyttelse for dem, der har lyst.

Cirkusmuseet i Rold byder på en permanent udstilling, der formidler cirkushistorien i Danmark gennem plakater, genstande og cirkuskostumer. Du kan også besøge artistens værksted, hvor du selv kan prøve kræfter med artisteri.
Cirkus Dannebrog var et af Danmarks største cirkus, og den lange historie og forestillingernes høje kvalitet gør, at cirkusset var elsket, som en af det danske sommerlands familieattraktioner. På museet kan du se en særudstillingen om Cirkus Dannebrog.
Gennem mange år har cirkusfolk haft en tilværelse, hvor de flyttede sig fra sted til sted, og hvor deres hjem havde hjul. Kom tæt på deres liv i udstillingen “Livet på hjul”.
Cirkusmuseet i Rold har sin oprindelse i Cirkus Miehes mere end 100 år gamle ridehus, der i dag står opført ved museet. Historien om Cirkus Miehe er derfor en vigtig fortælling i museets udstilling.
Cirkusmuseet i Rold har sin oprindelse i det mere end 100 år gamle ridehus, der oprindeligt blev bygget som en del af Cirkus Miehes vinterresidens.