Aalborg Historiske Museum

På Aalborg Historiske Museum kan du opleve hele byens historie – fra omkring år 900, da byen opstod i forbindelse med en handelsplads ved den daværende Østerå til den spirende industriby, der lå samme sted mere end 1000 år senere.

Museet har udstillet arkæologiske fund side om side med historiske genstande fra byens fascinerende og brogede historie. Derudover kan du som besøgende også mærke det historiske vingesus, når du for eksempel træder ind i Aalborgstuen (billedet) fra en aalborgensisk købmandsgård anno 1602 og Den Gamle Skolestue fra 1930’erne.

Bemærk: I forbindelse med det aktuelle byggeri ved Budolfi Plads og omlæggelse af en del af Algade til gågade, så kan det være en udfordring at finde museet. Kommer du på fods fra Østerågade kan du ikke længere gå via Algade eller Gammeltorv for at nå os, der er nemlig spærret for gennemgang ved Algade. I stedet anbefaler vi, at du går via Adelgade ved Jens Bangs Stenhus – så kommer du op til Algade lige der, hvor museet ligger.

Oplev Aalborgs historie i forskellige udstillinger – lige fra arkæologiske fund fra den tidlige byhistorie til “Folk og fabrikker”, der viser arbejdslivet i industribyen i 1900-tallet.
I vinterferien byder Aalborg Historiske Museum indenfor i spilcaféen, hvor du kan låne gamle, analoge brætspil. Du kan også hjælpe Churchillklubben eller tage på perlejagt i udstillingen.
Aalborg Historiske Museum har en hyggelig butik med varer fra gamle dage. Her kan du købe vikingesmykker, drikkeglas lavet efter ægte middelalderglas, gammeldags legetøj, bøger om Aalborgs historie og meget andet.
I museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum kan du købe unikke historiske smykker, som er fuldstændige kopier af arkæologiske fund fra blandt andet Aalborg, Lindholm Høje og Himmerland.
Er I en gruppe eller skoleklasse, som gerne vil på byvandring i Aalborg, så har har Aalborg Historiske Museum flere forskellige byvandringer, man kan vælge imellem. Rejs tilbage til middelalderen, oplev Aalborg under besættelsen eller hør de grumme fortællinger om hekse, spøgelser og bødlen på Gammeltorv.
Et museumsbesøg giver en ”ud-af-skolenoplevelse”, der sætter den øvrige læring i perspektiv. På Aalborg Historiske Museum kan du blandt andet blive undervist i den gamle skolestue fra 1920’erne
I 1863 gik en kreds af borgere i Aalborg sammen for at oprette et historisk museum, og 9. juni samme år åbnedes dørene til et lille museum i lokaler i Nørregade.