Aalborg Historiske Museum

På Aalborg Historiske Museum kan du opleve hele byens historie – fra omkring år 900, da byen opstod i forbindelse med en handelsplads ved den daværende Østerå til den spirende industriby, der lå samme sted mere end 1000 år senere.

Museet har udstillet arkæologiske fund side om side med historiske genstande fra byens fascinerende og brogede historie. Derudover kan du som besøgende også mærke det historiske vingesus, når du for eksempel træder ind i Aalborgstuen (billedet) fra en aalborgensisk købmandsgård anno 1602 og Den Gamle Skolestue fra 1930’erne.

Traditionen tro er museumsbutikken pyntet op med gammeldags julepynt i november og december. Her kan du opleve julestemningen som i de gode, gamle dage, du kan købe gammeldags julepynt og gamle papjulekalendere og få inspiration til blandt andet kalender- og adventsgaver.
Den gamle museumsbygning i Algade oser af julestemning, når dørene åbnes til årets julestue. Det sker lørdag 23. november. Her er der renæssance-gløgg og fedtebrød, og du kan hjælpe med at lave julebolsjer.Du kan også møde cigarmagere fra C. W. Obels Tobaksfabrik, som viser, hvordan en god nytårscigar rulles.
Oplev Aalborgs historie i forskellige udstillinger – lige fra arkæologiske fund fra den tidlige byhistorie til “Folk og fabrikker”, der viser arbejdslivet i industribyen i 1900-tallet.
Aalborg Historiske Museums har et væld af oplevelser for hele familien – lige fra byvandringer til forskellige ferieaktiviteter. Se dem alle her.
Er I en gruppe eller skoleklasse, som gerne vil på byvandring i Aalborg, så har har Aalborg Historiske Museum flere forskellige byvandringer, man kan vælge imellem. Rejs tilbage til middelalderen, oplev Aalborg under besættelsen eller hør de grumme fortællinger om hekse, spøgelser og bødlen på Gammeltorv.
I museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum kan du købe unikke historiske smykker, som er fuldstændige kopier af arkæologiske fund fra blandt andet Aalborg, Lindholm Høje og Himmerland.
Et museumsbesøg giver en ”ud-af-skolenoplevelse”, der sætter den øvrige læring i perspektiv. På Aalborg Historiske Museum kan du blandt andet blive undervist i den gamle skolestue fra 1920’erne
I 1863 gik en kreds af borgere i Aalborg sammen for at oprette et historisk museum, og 9. juni samme år åbnede dørene til et lille museum i lokaler i Nørregade.